Proizvodnja i instalacija u procesnoj industriji
Oprema i instalacije od nerđajućeg čelika

Reference

M+W GROUP, Austria

Instalacija novog cjevovoda za sterilni komprimirani zrak i izrada i isporuka jedinice za pripremu tople sanitarne vode za pranje farmacutskih pogona kapaciteta 2x3.000 L za novo postrojenje u farmaceutskoj fabrici Spimaco Ltd u Buraydah, Kraljevina Saudijska Arabija, kao podizvođač austrijske firme M+W Group Wien, Austria.

ALKALOID, Skoplje, Makedonija

Instalacija kompletno novog postrojenja za prečišćenu vodu i instalacija kompletnog cjevovoda za prečišćenu vodu, za potrebe novog postrojenja u laboratoriji farmaceutske fabrike Alkaloid u Skoplju, kao glavni izvođač.

CARLSBERG, Čelarevo brewery, Čelarevo, Srbija

Izrada, isporuka i montaža opreme za instalaciju kvasca, kao i montaža opreme Steineker iz Njemačke za novu varionicu, kao glavni izvođač.

Kompletna rekonstrukcija ventilskog bloka na postrojenju za prijem, skladištenjei i obradu otpadnog kvasca. Isporuka ventila od strane GEA Tuchenhagen iz Njemačke.

MLIJEKOPRODUKT, Kozarska Dubica, BiH

Izrada, isporuka i montaža 2 vertikalna, cilindrična, skladišna tanka za mlijeko zapremine V = 30.000 L, na projektovanu lokaciju u mljekari Mlijekoprodukt u Kozarskoj Dubici, kao glavni izvođač.

HEPRO Mostar brewery, Mostar, BiH

Izrada, isporuka i montaža 2 nova fermentora za pivo zapremine po V = 25.000 L svaki, kao glavni izvođač.

MIRA a.d. Prijedor, BiH

Izrada i montaža novog trakastog transportera za proizvodnju keksa

RODIĆ MB Pivara Novi Sad, Srbija

Instalacija svih produktnih i energetskih vodova, kao i montaža procesne opreme.

BANJALUČKA PIVARA AD Banjaluka, BiH

Instalacija svih novih postrojenja (proizvodnih, energetskih).

VITAMINKA AD Banjaluka, BiH

Instalacija novog postrojenja za pripremu i proizvodnju voćnih sokova, kao podizvođač njemačkog isporučioca opreme firme APV Invensys.

ŠTORK Kula, Srbija

Instaliranje potpuno novog postrojenja za pripremu vode, za potrebe postrojenja za proizvodnju sokova.

PIVARA TREBJESA INTERBRAU Nikšić, Crna Gora

Instaliranje postrojenja za filtraciju, CIP stanice i dijela instalacije u punionici.

TELOPTIC d.o.o. Mljekara MILKOS Sarajevo, BiH

Instalacija novog postrojenja za pripremu i proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, kao podizvođač njemačkog isporučioca opreme firme APV Invensys. Izrada ventilskih blokova, ventilskih panela, kao i instalacija svih produktnih i energetskih vodova.

MEGGLE sh.p.k. Rrogozhine, Albania

Kompletna rekonstrukcija proizvodnog postrojenja mljekare, izrada i instalacija 2 nova prijemna tanka za mlijeko V = 30.000 L svaki i 3 nova tanka za fermentaciju mlijeka V = 8.000 L svaki

MEGGLE d.o.o. Bihać, BiH

Kompletna rekonstrukcija proizvodnih pogona mljekare, kao i rekonstrukcija i automatizacija centralnog CIP postrojenja i proizvodnog dijela fermentacije jogurta po sistemu "ključ u ruke".

Izrada i instalacija novog postrojenja za fermentaciju mlijeka sa 3 nova tanka za fermentaciju mlijeka V = 10.000 L svaki

ACTAVIS BALKANPHARMA Trojan, Bugarska

Instalacija novog postrojenja za prečišćenu vodu, kao podizvođač austrijskog isporučioca opreme firme VEOLIA WATER SYSTEMS, kao i montaža kompletnog razvoda cjevovoda za prečišćenu vodu, kao podizvođač austrijske firme LS ORBITAL iz Beč-a.

ACTAVIS PHARMA ZDRAVLJE Leskovac, Srbija

Instaliranje potpuno novog postrojenja za pripremu prečišćene vode, kao podizvođač austrijskog isporučioca opreme, firme VEOLIA WATER SYSTEMS, kao i instaliranje kompletne cijevne instalacije, kao podizvođač austrijske firme SMB.

WESTPHARMACEUTICAL Kovin, Srbija

Instalacija novog postrojenja za prečišćenu vodu i toplu vodu za injekcije i instalacija kompletnog cjevovoda navedenih medija, kao podizvođač austrijskog isporučlioca opreme firme VEOLIA WATER SYSTEMS.

STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera, Brčko, BiH

Izrada dijelova opreme i montaža cijevnih instalacija i opreme za novu rafineriju šećera u Brčkom .

CARMEUSE Fabrika kreča, Doboj, BiH

Izrada dijelova opreme i montaža cijevnih instalacija za novu fabriku kreča u Doboju .

GALENIKA Beograd, Serbija

Postrojenje za izradu čvrstih formi – Instalacija kompletno novog postrojenja za prečišćenu vodu, instalacija kompletnog cjevovoda za etil i izopropil alkohol, te izrada skladišnih tankova za navedene medije (instalacije u EX izvedbi), kao podizvođač firme TPRO Španija i TERMOINŽENJERING Beograd, Srbija.

Centralna Bolnica, Sarajevo, BiH

Izrada i instaliranje kanala od nehrđajućeg čelika (ATEX izvedba) za potrebe novog Rentgen odjela, kao podizvođač zastupnika njemačkog isporučioca opreme, firme SIEMENS BiH.

Centralna Bolnica, Tuzla, BiH

Izrada i instaliranje kanala od nehrđajućeg čelika (ATEX izvedba) za potrebe novog Rentgen odjela, kao podizvođač zastupnika njemačkog isporučioca opreme, firme SIEMENS BiH.

FARMAVITA d.o.o. Sarajevo, BiH

Instalacija kompletno novog postrojenja za prečišćenu vodu i instalacija kompletnog cjevovoda za komprimirani vazduh, kao i montaža kompletne opreme u kompresorskoj stanici i stanici za proizvodnju prečišćene vode, kao glavni izvođač i kao podizvođač firme US FILTER SYSTEM Austrija.

BOSNALIJEK a.d. Sarajevo, BiH

Instalacija kompletno novog postrojenja za prečišćenu vodu i instalacija kompletnog cjevovoda za komprimirani vazduh, za potrebe novog pilot postrojenja kao podizvođač firme KLIMA OPREMA Zagreb, Hrvatska.

ZADA Pharmaceutical, Tuzla, BiH

Kompletna instalacija potpuno nove kompresorske stanice i cjevovoda, kao glavni izvođač.

Ortopedska klinika Miroslav Zotović - Trapisti, Banja Luka, BiH

Instalacija kisika (oprema i cjevovod), za potrebe novih izobaričnih komora.

i mnoge druge instalacije, koje nismo pomenuli u prethodnoj listi.